Compania Huawei, acuzată că a ajutat Coreea de Nord să-și facă o rețea wireless

198
Compania Huawei, acuzată că a ajutat Coreea de Nord să-și facă o rețea wireless - internet-1563806095.jpg

Articole recomandate

Washington Post a publicat luni o investigație privind legăturile dintre compania Huawei și regimul de la Phenian.


Huawei Technologies Co Ltd, compania chineză pusă pe lista neagră a SUA din cauza unor preocupări de securitate națională, a ajutat în secret Coreea de Nord să creeze și să întrețină o rețea comercială wireless, relatează luni Washington Post, citând surse și documente interne, relatează Reuters.


Gigantul chinez al telecomunicațiilor a avut un parteneriat cu o companie chineză de stat, Panda International Information Technology Co Ltd., într-un număr de proiecte în Coreea de Nord cel puțin în perioada ultimilor opt ani, scrie Washington Post.


O astfel de decizie ridică întrebarea dacă Huawei, care a folosit tehnologie americană în componentele sale, a încălcat măsurile americane de control pentru exporturi pentru a-i furniza Coreei de Nord echipament, potrivit sursei citate.


SUA au plasat Huawei pe o listă neagră în luna mai, citând preocupări de securitate națională. Mișcarea a făcut ca firmele americane să nu mai poată vinde componente și piese către Huawei fără licențe speciale, dar președintele Donald Trump a declarat luna trecută că firmele americane ar putea relua vânzările, într-o tentativă de a relansa convorbirile comerciale cu Beijingul.


Huawei nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea Reuters, dar a precizat într-un comunicat către Washington Post că nu are o "prezență de afaceri" în Coreea de Nord. Panda Group nu a putut fi contactat, precizează Reuters.


Departamentul pentru comerț, care nu a comentat nici el informația, a investigat posibile legături între Huawei și Coreea de Nord din 2016, dar nu a făcut public nicio legătură între cele două, scrie Washington Post.


Huawei și Panda și-au părăsit birourile din Phenian în prima jumătate a lui 2016, mai relatează ziarul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde