”Factura” problemelor Facebook: Mark Zuckenberg a pierdut 6 miliarde de dolari în câteva ore

891
”Factura” problemelor Facebook: Mark Zuckenberg a pierdut 6 miliarde de dolari în câteva ore - sad-1633415660.jpg
Averea lui Mark Zuckenberg a scăzut cu peste 6 miliarde de dolari în doar câteva ore, acesta căzând un loc în topul celor mai bogați oameni ai lumii, atât din cauză că Facebook, Instagram și WhatsApp au picat luni, dar și din cauza unei foste angajate care a dezvăluit ce se întâmplă de fapt în interiorul companiei, scrie Bloomberg.


Investitorii care s-au grăbit să scape de acțiunile Facebook au făcut ca acestea să cadă luni cu 4,9% pe burse, corecția totală din ultimele 3 săptămâni urcând la 15%.


Ieftinirea acțiunilor de ieri a redus averea lui Zuckenberg la 121,6 miliarde de dolari, ducându-l pe locul 5, sub Bill Gates, în topul Bloomberg al miliardarilor.


Fondatorul Facebook a pierdut aproape 20 de miliarde de dolari în doar câteva săptămâni.


Amintim că, pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole pe baza unor documente interne ale Facebook, dezvăluind că această companie știa despre o mare serie de probleme cu produsele sale - precum răul pe care Instagram îl face sănătății mentale a adolescentelor sau dezinformările privind revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie - dar minimizează aceste probleme.


Articolele au atras atenția autorităților americane, iar luni persoana aflată la originea informațiilor și-a dezvăluit numele: Frances Haugen.


Denunțătoarea care a strâns documente care au stat la baza seriei de dezvăluiri ”Facebook Files” a WSJ, a spus că a acționat pentru a ajuta la schimbarea companiei de social-media, nu pentru a stârni furia oamenilor. „Îmi place Facebook. Vreau să-l salvez”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2248 secunde