Mărește viteza internetului Wi-Fi cât lucrezi de acasă sau stai pe Netflix

283
Mărește viteza internetului Wi-Fi cât lucrezi de acasă sau stai pe Netflix - istock626262674-1589804597.jpg

Articole recomandate

E o perioadă în care presiunea pe rețeaua de internet e mare, tocmai pentru că multă lume lucrează de acasă. Și e posibil ca router-ul tău Wi-Fi să te mai enerveze, din când în când. Numai că nu te grăbi să dai vina pe furnizor, conform playtech.ro.


Există câteva trucuri prin care-ți poți îmbunătăți viteza de internet. În această perioadă, când multă lume petrece mult timp pe internet, ai observat probabil că se mai întâmpla să ai conexiune slabă la internet. Nu e, însă, de fiecare dată vina furnizorului.


Iată trei trucuri ca să-ți crești viteza internetului Wi-Fi


Primul și cel mai important sfat e legat de locul în care e poziționat router-ul tău Wi-Fi. O rețea Wi-Fi este generată de router în toate direcțiile. Ca urmare, pierzi semnal prețios dacă locația sa este lângă geam sau în colțul casei. Cel mai bine e să fie poziționat în centrul casei, astfel încât semnalul să ajungă în toate părțile. Eventual, dacă spațiul îți permite, mai poți trage câțiva metri de cablu, ca să ajungi la conexiunile dorite.


Poziționează antenele în direcții diferite. Ideal ar fi să ai un router cu antene externe, poate cât mai multe, dar cel mai bine e să le direcționezi corect. Cel puțin una dintre ele ar trebui să fie orientată vertical pentru a spori semnalul de emisie în mai multe direcții și o altă antenă orientată orizontal.


Aceasta din urmă va spori performanța la recepția semnalului de către router de la laptopuri, care au în interior antenele orientate orizontal sau alte dispozitive, gen tablete sau smartphone-uri.


Nu ține alte dispozitive electronice lângă router. Foarte multe tipuri de dispozitive electronice pot interfera cu buna funcționare a rețelei Wi-Fi, de la telefoane și televizoare, până la cuptoare cu microunde și frigidere. În principiu, orice aparat care are în interior un motor sau generează un semnal eletromagnetic. Ca urmare, dacă îl țineți sub televizor cu un amalgam de aparate, mută-l câțiva metri mai încolo. Obiecte mari metalice, precum dulapuri securizate și oglinzi sau acvarii de mari dimensiuni influențează de asemenea negativ rețeaua din casă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.181 secunde