Misiune chineză pe partea îndepărtată a Lunii

192
Misiune chineză pe partea îndepărtată a Lunii - ddd-1580724659.jpg

Articole recomandate

Modulul chinez de aselenizare Yutu-2 a parcurs 367,25 de metri pe partea îndepărtată a Lunii pentru a efectua explorări științifice, relatează agenția Xinhua, potrivit Agerpres. Atât modulul de aselenizare cât și roverul Chang'e-4 al misiunii și-au încheiat sâmbătă activitatea în cea de-a 14-a zi selenară și au intrat în mod de hibernare în timpul nopții selenare, potrivit Centrului pentru explorare selenară și program spațial din cadrul Administrației Spațiale Naționale din China.

Pe parcursul celei de-a 14-a zi selenare, Yutu-2 a continuat să se deplaseze pe ruta prestabilită. Instrumentele științifice cu care sunt dotate modulul de aselenizare și roverul au funcționat în mod corespunzător. Detectorul de radiație de neutronică și spectrometrul radio de frecvență joasă de pe lander au funcționat normal și au obținut date științifice în mod direct. Pe rover, instrumentul de spectroscopie în infraroșu îndepărtat, camera panoramică, detectorul de atom neutru și radarul selenar au efectuat explorări științifice conform planificării.

Sonda chineză Chang'e-4, lansată la data de 8 decembrie 2018, a aselenizat în premieră, la 3 ianuarie 2019, în craterul Von Karman din bazinul Aitken aflat la Polul Sud, pe partea întunecată a Lunii. Roverul Yutu-2 (Iepurele de Jad 2), a depășit perioada prevăzută de funcționare, de trei luni, devenit astfel cel mai durabil robot aflat pe suprafața Lunii.

O zi pe Lună echivalează cu 14 zile pe Pământ, iar noaptea selenară are aceeași durată.

Sonda Chang'e-4 intră în hibernare în timpul nopții selenare din cauza cantității insuficiente de energie solară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3091 secunde