Oferea la vânzare MILIARDE de parole și nume de utilizatori! Poliția i-a pus capăt afacerii

249
Oferea la vânzare MILIARDE de parole și nume de utilizatori! Poliția i-a pus capăt afacerii - 121-1579264026.jpg

Articole recomandate

Poliția olandeză a anunțat vineri arestarea, într-o operațiune internațională, a unui tânăr de 22 de ani sub suspiciunea că a pus în vânzare online aproximativ 12 miliarde de nume de utilizatori și parole furate, transmite EFE, preluată de Agerpres. Cei interesați de parole puteau descărca informația contra cost de pe platforma weleakinfo.com, a specificat poliția într-un comunicat.

Tânărul a fost arestat miercuri, fiind bănuit că ar fi "jucat un rol de facilitare în ce privește infracțiunea informatică". La anchetă au colaborat echipe specializate în delincvența cibernetică din National Crime Agency (Regatul Unit), FBI (SUA) și Bundeskriminalamt (Germania). După reținere, polițiștii au efectuat percheziții la două adrese din orașul olandez Arnhem și au găsit "un echipament profesional" în casa suspectului, care este acuzat de "posesie și oferire de nume de utilizatori și parole furate".

Ca parte a anchetei internaționale, o altă persoană de 22 de ani a fost arestată în Irlanda de Nord, în timp ce adresa web utilizată pentru oferirea spre vânzare a datelor a fost eliminată de FBI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5034 secunde