Studiu. Conspirațiile despre 5G nu au foarte mare succes în România

1583
Studiu. Conspirațiile despre 5G nu au foarte mare succes în România - 1-1614172057.jpg

Articole recomandate

Conspirațiile despre 5G nu au foarte mare succes în România, arată un studiu realizat de Metro Media Transilvania la comanda ANCOM, dat publicității miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Doar 19% dintre persoanele intervievate cred că tehnologia 5G are efecte nocive asupra sănătății oamenilor, florei și faunei, iar peste 40% dintre cetățeni se declarată deloc preocupați sau îngrijorați de posibilele efecte ale radiațiilor asupra sănătății. Doar 15% sunt de părere că noua tehnologie este parte a strategiei mondiale de manipulare a populaţiei, potrivit Digi24.


27% au spus că sunt "puţin preocupaţi" de acest aspect. Pe acelaşi subiect, doar 3% au menţionat că sunt foarte preocupaţi de faptul că radiaţiile le pot afecta sănătatea, 7% au afirmat că sunt destul de preocupaţi, în timp ce 18% s-au declarat preocupaţi. Raportul ANCOM relevă, totodată, faptul că principalele preocupări ale românilor faţă de efectele radiaţiilor sunt, în ordine: vitezele tot mai mai mari la Internet (39%), apariţia 5G (37%), pandemia de coronavirus (33%), reţelele Wi-Fi în locuri publice (24%). Întrebaţi cum se protejează de radiaţii, aproape 60% dintre cei chestionaţi susţin că nu fac aceste lucru, peste un sfert (26%) spun că încearcă să reducă timpul de utilizare efectivă a dispozitivelor, 16% că încearcă să ţină aparatele la distanţă mai mare (de exemplu, utilizarea căştilor pentru a vorbi la telefon), iar 11% opresc pe timpul nopţii telefonul sau routerul Wi-Fi.


În ceea ce priveşte sursele de informare referitoare la posibilele efecte ale radiaţiilor asupra sănătăţii, 64% au invocat televizorul şi radioul, 54% au menţionat diversele pagini de Internet, 40% au precizat discuţiile cu familia şi prietenii, 39% s-au referit la reţelele sociale şi 16% au mizat pe manualele de instrucţiuni şi pe locul de muncă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2819 secunde