Un asteroid se apropie de Pământ azi, înainte de miezul nopții

425
Un asteroid se apropie de Pământ azi, înainte de miezul nopții - asteroid-1517752589.jpg

Articole recomandate

Aproape de miezul nopții, la ora 23 și 30 de minute, un asteroid va trece aproape de Terra. Fenomenul are loc anual încă din 2004, când asteroidul a fost descoperit de un observator din Hawaii.


Viteza asteroidului la momentul apropierii de planeta noastră este de 34 de kilometri pe secundă. 


"Fenomenul face parte din mecanismul celest normal. Este la foarte mare distanta, nu avem a ne teme, e o distanta aproape de 10 ori mai mare decat distanta Pamant-Luna", a declarat pentru Realitatea TV scriitorul și jurnalistul Alexandru Mironov, care a mai explicat că posibilitatea unei ciocniri a unui asteroid cu Terra apare o dată la 100.


2002 AJ129 este clasificat ca fiind un ''asteroid potențial periculos'' de către NASA și va trece pe lângă planeta noastră cu o viteză de 107.826 de km/h.


Asteroidul are o lățime de 1,1 kilometri, fiind mult mai lung decât Burj Khalifa din Dubai. Obiectul va trece pe lângă Pământ pe 4 februarie la o distanță de 4.208.641 de kilometri, în termeni spațiali fiind relativ aproape de planetă.


NASA clasifică asteroizii ca fiind ''potențial periculoși'' dacă se apropie la 7.403.000 km de Pământ.


Aceasta este cea mai mare rocă spațială ce se va apropia de Pământ anul acesta, iar în cazul în care s-ar prăbuși ar putea duce la apariția unei mici Ere Glaciare pe Terra. Impactul ar putea duce la scăderea temperaturilor cu 8 grade Celsius, conform unui studiu din 2016 privind efectele coliziunii cu un asteroid cu o lățime de un kilometru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5009 secunde