WHATSAPP, INFORMAȚIA ZILEI PENTRU UTILIZATORII DIN UE

1090
WHATSAPP, INFORMAȚIA ZILEI PENTRU UTILIZATORII DIN UE - whatsapp80948900-1524639131.jpg

Articole recomandate

Whatsapp vrea să interzică accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană, informează BBC. Aplicația, care este deținută de Facebook, va cere utilizatorilor să își confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noile condiții și termeni în următoarele săptămâni.

În prezent, utilizatorii trebuie să aibă cel puțin 13 ani pentru a putea folosi aplicația, însă Whatsapp modifică regulile înainte de introducerea noilor reglementări UE privind confidențialitatea datelor în luna mai.

Aplicația, care este deținută de Facebook, va cere utilizatorilor să își confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noile condiții și termeni în următoarele săptămâni.

Nu este încă clar cum va fi verificată vârsta reală a persoanelor care folosesc Whatsapp.

Regulamentul UE privind protecția generală a datelor (GDPR), care intră în vigoare începând cu 25 mai, va oferi oamenilor un control mai mare asupra modului în care companiile utilizează informațiile lor.

Utilizatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a șterge datele cu caracter personal. Acest lucru include, totodată, protecție specifică pentru protejarea copiilor de colectarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing sau pentru crearea de profiluri false.

Whatsapp, care s-a confruntat cu o analiză a practicilor de partajare a datelor în trecut, a declarat că această decizie ar ajuta la atingerea "noilor standarde ridicate de transparență" în UE.

Cu toate acestea, aplicația intenționează să mențină limita de vârstă de 13 ani în restul lumii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4275 secunde