23 de ani închisoare! Berlinul cere eliberarea imediată a pilotului ucrainean Nadia Savcenko

de Cuget Liber Joi, 10 Martie 2016 439
Germania a făcut apel la Rusia să o elibereze imediat pe Nadia Savcenko, pilot ucrainean, judecată pentru uciderea a doi jurnaliști în estul separatist al Ucrainei și care a anunțat recent că își continuă greva foamei și a setei, relatează AFP.
Parchetul rus a cerut 23 de ani de închisoare împotriva Nadiei Savcenko, judecată din vara trecută de către un tribunal din Donețk, un mic oraș rus situat la câțiva kilometri de frontiera ucraineană. Ea este acuzată că a transmis armatei ucrainene poziția a doi jurnaliști ruși, uciși de un tir de mortieră în estul Ucrainei în vara lui 2014. Arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Nadia Savcenko i-a acuzat la rândul său pe rebelii proruși din estul Ucrainei că au capturat-o pe teritoriul ucrainean și au predat-o autorităților ruse:
"Îmi voi continua greva foamei și a setei", a declarat Nadia Savcenko în timpul ultimei zile a procesului său, în timpul căruia ea a făcut o ultimă declarație.
Nadia Savcenko a reafirmat cu această ocazie că nu se face vinovată de acuzațiile care i se aduc, s-a suit apoi pe banca acuzaților și a făcut un gest obscen la adresa tribunalului, care urmează să-și dea verdictul începând cu data de 21 martie.
"Poate că voi trăi până atunci. Să țineți minte: miza este viața mea. Și eu voi câștiga. Miza este ridicată și eu nu am nimic de pierdut", a continuat pilotul militar ucrainean, scrie Agerpres.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei