Angela Merkel va face totul pentru ancorarea Marii Britanii la Uniunea Europeană

de Cuget Liber Vineri, 09 Noiembrie 2012 234
Cancelarul german Angela Merkel a pledat pentru ancorarea Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene, înainte de a se deplasa la Londra pentru discuții sensibile în legătură cu bugetul european pentru perioada 2014-2020, informează AFP. 

"Vreau să mă exprim foarte clar: doresc o Mare Bri-tanie puternică în cadrul UE", a de-clarat Angela Merkel în fața deputaților europeni reuniți la Bruxelles, adăugând că va face "totul" în acest sens.
Deputatul european eurosceptic Nigel Farage îi solicitase anterior cancelarului german ca, în cadrul întrevederii pe care urma să o aibă în cursul serii cu premierul britanic, David Cameron, să îi comunice acestuia că a sosit timpul pentru un "divorț pe cale amiabilă" între Marea Britanie și UE.
"Nu îmi pot imagina ca Marea Britanie să nu fie în Europa", a afirmat cu tărie Angela Merkel, reamintind rolul jucat de această țară în lupta împotriva regimului nazist. "Cred că este un lucru bun și pentru Marea Britanie ca să fie în Europa", a adăugat ea.
Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat, la sfârșitul lui octombrie, la Berlin, că "nemulțumirea opiniei publice din Marea Britanie față de UE nu a fost niciodată atât de mare", exprimând refuzul Londrei de a se integra mai mult în Europa, după cum dorește Germania.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei