Românii care merg în Grecia, în vara asta, trebuie să se înarmeze cu răbdare. Podul Ruse-Giurgiu intră în reparații

de Madalina PETRESCU Duminică, 26 Mai 2024 4153
Podul Giurgiu-Ruse peste Dunăre, principala poartă de ieșire din țară spre Bulgaria și mai departe spre Grecia și Turcia, va intra în reparații capitale, chiar în sezonul estival. Lucrările vor avea loc doar pe partea bulgărească și vor dura doi ani, timp în care vor fi impuse restricții de circulație. Pentru a reduce aglomerația la trecerea frontierei, autoritățile vor să reia cursele cu feribotul, întrerupte acum 19 ani.

Turiștii care merg în Bulgaria sau în țări precum Grecia și Turcia sunt îngrijorați că vor fi nevoiți să aștepte și mai mult în vămile de la Giurgiu și Ruse, mai ales că urmează perioada concediilor, precizează tvrinfo.ro

Circulația pe pod va fi dirijată cu ajutorul unui semafor și nu este exclus ca, în anumite momente ale zilei, să fie oprită.

Cei mai afectați vor fi transportatorii care și acum sunt nevoiți să piardă timp în coloane kilometrice. În prezent, pentru camioane, durata medie de așteptare e de aproximativ o oră, potrivit polițiștilor de frontieră. Șoferii reclamă însă că stau mai mult.
Pentru a prelua o parte din traficul de pe pod, bulgarii vor să reia cursele cu feribotul pe relația Giurgiu-Ruse. Bacul nu a mai fost folosit din 2005.

Constantin Isac, preşedinte, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri: „Feribotul nu va fi o soluție. Timpii de traversare cu feribotul nu creează o fluență suficient de bună în așa fel încât să suplinească lipsa unei benzi de pe podul Giurgiu-Ruse. Nu va fi o soluție. Cu siguranță timpii de așteptare vor crește și vom avea întârzieri și mai mari. Probabil se vor duce de la 12-24, vor depăși chiar 36 de ore”.

Reprezentații agențiilor de turism cer autorităților române să intervină pe lângă cele bulgare astfel încât lucrările de reparații să fie amânate după perioada concediilor.

Traian Bădulescu, purtător de cuvânt, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism: “Ar fi fost bine totuși ca acestea să înceapă după terminarea sezonului, după 15, poate preferabil începând cu 1 octombrie. Începând cu luna iunie și cam până la sfârșitul lunii septembrie dinspre România spre Bulgaria este un trafic rutier intens. Sunt foarte mulți turiști români care aleg litoralul bulgăresc și mulți români care merg cu autocarul în Grecia sau în Turcia”.
Podul peste Dunăre de la Giurgiu – Ruse a fost modernizat pe sectorul românesc în 2015.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei