Apariția unui nou partid anti-euro în Germania

de Cuget Liber Miercuri, 13 Martie 2013 139
Cu șase luni înainte de legisla-tivele din Germania, un nou partid eurosceptic și-a ținut, luni seară, prima reuniune publică, profitând de nemulțumirea a numeroși germani în legătură cu planurile de salvare a zonei euro, relatează AFP. Mai mulți dintre fondatorii acestei formațiuni politice s-au prezentat pe scena sălii polivalente din Oberursel - o suburbie înstărită a Frankfurtului -, în fața a 1.200 de persoane, dintre care numeroși jurnaliști, pentru a ține discursuri împotriva monedei unice, punctate de aplauze. 

"Vrem ca orice țară care nu mai vrea sau nu mai poate rămâne în zona euro să aibă posibilitatea să o părăsească", a declarat Konrad Adam, fost ziarist al cotidianelor conservatoare Frankfurter Allge-meine Zeitung și Die Welt care a participat la crearea partidului Alternativă pentru Germania.
Pentru fondatorii mișcării, în rândurile căreia se află un număr imens de profesori de economie, emeriți sau nu, semnalul a fost dat de primul plan european de salvare pentru Grecia, din mai 2010, ce a încălcat clauza "no bail aut" a tratatelor europene care prevede că fiecare stat este responsabil pentru propria datorie. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei