Apple a divulgat o primă listă cu cereri de date pe care le-a primit

de Cuget Liber Joi, 07 Noiembrie 2013 82
Gigantul american în domeniul informaticii Apple a difuzat prima listă privind cereri de date din partea unor guverne, exprimându-și totodată protestul față de o ordonanță care li-mitează elementele pe care le poate divulga în privința cererilor autorităților americane. 
Creatorul iPad și iPhone a urmat exemplul altor grupuri mari care au început să difuzeze recent acest tip de informații.
Cele mai multe cereri au fost adre-sate de autorități în cazuri de infrac-țiuni. Autoritățile se aflau "în căutarea unor informații în cazuri de furt sau alte infracțiuni penale, dar și în cazuri privind persoane sau copii dispăruți, privind găsirea autorilor unor răpiri sau încercarea de a împiedica sinucideri", precizează Apple.
Grupul a subliniat că, în Statele Unite, Guvernul american i-a dat permisiunea să difuzeze doar un număr limitat de informații despre datele pe care i le-a solicitat.
Grupul a primit între 1.000 și 2.000 de cereri din partea Guvernului american în perioada 1 ianuarie - 30 iunie, privind 2.000-3.000 de conturi. În schimb, Apple nu a precizat câte date a putut să furnizeze, anunțând că numărul lor este cuprins între zero și 1.000. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei