Aproape jumătate dintre deţinuţii din închisorile supraaglomerate din Slovenia sunt traficanţi de persoane

de Alina DRACOPOL Miercuri, 28 Februarie 2024 208
Patruzeci şi şapte la sută din numărul total de deţinuţi care ispăşesc pedepse în închisorile din Slovenia sunt cetăţeni străini condamnaţi pentru trafic de persoane, ceea ce a dus la supraaglomerarea închisorilor, motiv pentru care guvernul de la Ljubljana analizează reducerea pedepselor pentru această infracţiune, informează EFE.
Din cei 1.808 deţinuţi înregistraţi în Slovenia marţi, un total de 850 sunt străini condamnaţi pentru trafic de persoane transfrontalier, potrivit datelor oficiale publicate la 27 februarie de agenţia STA şi preluate de agenţia de presă spaniolă.
Creşterea sosirii migranţilor şi refugiaţilor a determinat şi creşterea arestărilor de traficanţi, până la punctul în care închisorile sunt la 140% din capacitatea lor, o supraaglomerare care ajunge la 200% în centrele din capitala Ljubljana.
Ministerul Justiţiei are în vedere eliberarea unor deţinuţi cu şase luni înainte de ispăşirea pedepsei, amânarea executării pedepselor, precum şi reducerea pedepselor cu închisoarea pentru trecerea ilegală a frontierei şi trafic de persoane.
Cei 550 de gardieni nu sunt suficienţi şi ar mai fi nevoie de încă o sută, transmite STA, citată de EFE.
În acest sens, se ia în considerare posibilitatea ca funcţionarii să poată continua să lucreze peste vârsta de pensionare.
Administraţia Penitenciarelor avertizează că închisorile supraaglomerate şi lipsa de personal devin o provocare de securitate.
Poliţia slovenă a înregistrat peste 58.000 de cazuri de imigranţi care au intrat ilegal în Slovenia din Croaţia în 2023, o creştere de 84% faţă de anul anterior.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei