Proiectul de Lege privind energia eoliană offshore, adoptat de Senat

de Alina DRACOPOL Miercuri, 28 Februarie 2024 204
Senatul României a adoptat marţi, în calitate de primă cameră sesizată, Legea privind energia eoliană offshore, proiect vital în direcţia promovării energiei regenerabile în ţara noastră, informează Ministerul Energiei, printr-un comunicat.

"Suntem cu un pas mai aproape de crearea unui cadru legal coerent şi previzibil pentru producerea de energie eoliană offshore în ţărmul românesc al Mării Negre, un obiectiv principal pe care mi l-am asumat încă din prima zi la Ministerul Energiei. Prin producerea de energie eoliană offshore vom creşte independenţa sistemului energetic şi vom asigura o energie mai verde în casele românilor. Conform calendarului legii adoptate astăzi de Senatul României, în anul 2032 vom putea avea în Sistemul Energetic Naţional primul megawatt de energie eoliană produsă în Marea Neagră. Energia eoliană offshore ne oferă, de asemenea, şansa de a consolida industria românească, prin producerea autohtonă de hidrogen verde şi produse cu valoare adăugată bazate pe amoniac verde. Le mulţumesc senatorilor pentru dezbaterea cu celeritate a acestui proiect, precum şi colegilor mei din Ministerul Energiei care gestionează subiectul Legii energiei eoliene offshore. Sper ca până la 1 aprilie să vedem legea în Monitorul Oficial", a declarat ministrul Energiei, citat în comunicat.

Adoptarea unui cadru legislativ pentru demararea exploatării resurselor eoliene offshore ale României este un demers important în asigurarea independenţei şi rezilienţei energetice a României, fiind, totodată, şi o asumare a ţării noastre în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei