Atac cu armă albă la New York. Agresorul a fugit

de Cuget Liber Duminică, 29 Decembrie 2019 231
Mai multe persoane au fost rănite sâmbătă seară într-un atac cu armă albă la reședința unui rabin în apropiere de New York, a anunțat o asociație evreiască din Statele Unite, citată duminică de Agerpres. "Am primit un apel anunțând un atac în masă cu armă albă" la "reședința unui rabin hasidic. Cinci persoane rănite prin înjunghiere, toate evrei hasidici, au fost transportate la spitale locale", a declarat OJPAC (Orthodox Jewish Public Affairs Council), pe Twitter.
OJPAC a precizat că doi dintre răniți sunt în stare critică. Televiziunea CBS a anunțat la rândul ei că un bărbat înarmat cu o macetă a intrat în casa acestui rabin, situată în Monsey, la 50 km nord de New York, unde oamenii s-au adunat cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuka.
Agresorul a înjunghiat cel puțin trei persoane prezente înainte de a fugi, potrivit aceleiași surse. Monsey găzduiește o mare comunitate evreiască.
Potrivit lui Yossi Gestetner, cofondator al OJPAC pentru regiunea Hudson Valley, intervievat de New York Times, una dintre victime este fiul acestui rabin. "Erau câteva zeci de persoane în casă. Se sărbătorea Hanuka", a adăugat Gestetner.
Mai multe atacuri cu caracter antisemit au avut loc în ultimii ani în Statele Unite. La 10 decembrie, un atac armat într-un supermarket kosher din Jersey City, lângă New York, a lăsat în urmă patru morți, iar cei doi atacatori au fost împușcați. Poliția a descris atacul ca pe "un act de terorism intern alimentat de antisemitism și opinii anti-forțele de ordine".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei