"Atacatorii de la Izmir plănuiau un atentat de proporții"

de Cuget Liber Joi, 05 Ianuarie 2017 238
Veysi Kaynak, vicepremierul turc, a declarat că autorii atacului de azi, de la Izmir, plănuiau un atentat terorist de proporții pentru că aveau asupra lor o cantitate mare de arme și explozibil, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

"Dacă luăm în considerare pregătirile, armele și muniția pe care le-au găsit polițiștii la locul atacului, e foarte clar că aveau de gând să comită o atrocitate de proporții", a afirmat Kaynak într-o conferință de presă.

Vicepremierul a mai spus că atacul care a fost atribuit militanților kurzi nu va împiedica implicarea Turciei în conflictele din Siria și Irak.
xxx

O mașină capcană a explodat azi în apropierea tribunalului din Izmir, vestul Turciei. Un polițist și un funcționar al tribunalului au fost uciși și 5 persoane au fost rănite, a anunțat guvernatorul provinciei Izmir, citat de Reuters. Unii dintre răniți se află în stare critică.
Oficialul a spus că doi atacatori au fost uciși pe loc în timpul unei confruntări cu poliția, iar al treilea este dat în urmărire.
Mașina capcană s-a oprit în fața tribunalului, iar schimbul de focuri între atacatorii înarmați cu puști Kalașnikov și grenade și polițiști a început înainte ca bomba să fie detonată.
Un al doilea vehicul care ar fi aparținut atacatorilor a fost detonat de către polițiști.
Guvernatorul a mai spus că indiciile arată că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabil de atac.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei