Şefa diplomaţiei germane cere un mai mare ajutor internaţional pentru apărarea aeriană a Ucrainei

de Sorin MIHALACHE Luni, 20 Mai 2024 141
Ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a făcut apel la un mai mare ajutor internaţional pentru apărarea aeriană a Ucrainei, pe fondul intensificării ofensivei armatei ruse asupra regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei, relatează agenţia AFP.
„Situaţia este extrem de dramatică, nu numai în ceea ce priveşte Harkov, dar şi în multe alte zone din Ucraina”, a spus Baerbock, înaintea unei reuniuni a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei de la Strasbourg. „Putem vedea clar cât de multă nevoie are Ucraina de sprijin suplimentar, mai ales în ceea ce priveşte apărarea sa aeriană. Situaţia din Harkov arată şi cât este de important ca rutele de aprovizionare ruseşti să fie blocate, a mai spus ministrul de externe german. De aceea sunt necesare sistemele de arme cu rază medie şi lungă de acţiune”, a mai spus ea.
Baerbock a menţionat că Germania a furnizat Kievului un nou sistem Patriot ca parte a iniţiativei internaţionale pentru un mai mare sprijin aerian pentru Ucraina, iniţiativă pe care a lansat-o împreună cu cancelarul Olaf Scholz şi cu ministrul apărării, Boris Pistorius. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei