Au fost ucise familii întregi! Unele victime, atât de arse încât nu au mai putut fi identificate

de Cuget Liber Marţi, 05 Iulie 2016 202
Guvernul irakian a decretat trei zile de doliu național, după ce o bombă imensă a explodat la Bagdad, capitala Irakului, omorând cel puțin 125 de persoane și rănind alte 150.
Este cel mai sângeros atentat din capitala irakiană din acest an. Atacul a avut loc pe o stradă din cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului. Deflagrația s-a produs în apropierea unui restaurant. Numeroase imobile și magazine au fost incendiate sau spulberate de suflul exploziei.
Salvatorii au povestit că bomba, plasată într-un camion, a ucis familii întregi, unele victime fiind atât de arse încât au fost identificate cu greu de apropiați.
Într-un comunicat difuzat de SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste, Statul Islamic, gruparea radicală sunnită, a trans-mis de asemenea că unul dintre combatanții săi a aruncat în aer o mașină capcană în apropiere de o adunare a șiiților, o comunitate musulmană majoritară în Irak și considerată eretică de către Statul Islamic.
Atacul survine la o săptămână după ce ISIS și-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni.
Atentatul arată că gruparea extremistă reușește în continuare, în pofida înfrângerilor suferite în ultima perioadă, să lovească prin atentate extrem de sângeroase.
Taguri

Comentează știrea

costica
5 iulie 2016
opinie

Noi ne tinem de cuvint!Caut persoane serioase, ambitioase si motivate pentru operare pe calculator. Persoanele interesate trebuie sa aibe cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Postul se adreseaza tuturor categoriilor de persoane, indiferent de calificarea profesionala. Sistemul de lucru este extrem de flexibil, part-time. Doritorii pot cere informatii trimitand textul ʺINFOʺ la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei