Cancelarul Olaf Scholz, îngrijorat de rezultatul viitoarelor alegeri parlamentare din Franţa

de Sorin MIHALACHE Luni, 24 Iunie 2024 104
Cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat îngrijorat de rezultatul cu care s-ar putea încheia viitoarele alegeri parlamentare anticipate din Franţa, un partener important în Uniunea Europeană, transmite agenţia DPA.
„Sunt îngrijorat de alegerile din Franţa”, a afirmat politicianul social-democrat, într-un interviu acordat televiziunii publice ARD. El a explicat că speră că vor avea succes „partidele care nu sunt Le Pen”, referindu-se la formaţiunea Adunarea Naţională (RN, extremă dreapta) a Marinei Le Pen, dar a subliniat: „Francezii vor decide acest lucru”.
Scholz a mai spus că va continua să se întâlnească, în calitatea sa oficială, cu Emmanuel Macron, întrucât preşedinţia acestuia nu este contestată, însă un parlament francez de extremă dreapta ar constitui o provocare.
Ca reacţie la înfrângerea taberei sale liberale în alegerile europarlamentare şi victoria răsunătoare a RN, preşedintele Macron a dizolvat parlamentul şi a convocat alegeri legislative anticipate, care vor avea loc în două tururi, pe 30 iunie şi 7 iulie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei