Cartea de identitate a mașinii a fost modificată

de Madalina PETRESCU Duminică, 17 Martie 2024 316
Conținutul noilor cărți de identitate a vehiculelor (CIV) s-a schimbat prin Ordinul 211/28/391/2024 al ministrului Transporturilor, care stabilește detaliile acestor modificări, fiind publicat recent în Monitorul Oficial.

Astfel, conform documentului, la eliberarea cărților de identitate, Registrul Auto Român (RAR) va completa înscrisurile numai cu datele de identificare și caracteristicele vehiculelor, iar numele proprietarilor nu va mai fi trecut în CIV.

În plus, rubrica ”Mențiuni” a CIV va putea conține referiri cu privire la anumite particularități specifice ale vehiculului, de ordin tehnic sau administrativ.

Ordinul vine ca urmare a faptului că anul trecut, prin OUG 38/2023, au fost aduse modificări și completări unor acte normative, pentru a facilita furnizarea serviciilor publice electronice legate de înmatricularea vehiculelor în România.

Scopul principal al acestor modificări a fost acela al digitalizării sistemului de înmatriculare a vehiculelor rutiere. Printre aceste modificări s-a numărat eliminarea obligației ca datele despre proprietarii vehiculelor rutiere să fie înscrise de către autoritățile competente care efectuează înmatricularea.

Totuși cărțile de identitate în noul format vor fi eliberate abia după epuizarea stocului de astfel de documente existent la data intrării în vigoare a ordinului (13 martie 2024).

În același timp, CIV-urile eliberate până la data de 13 martie, precum și cele eliberate până la epuizarea stocului, menționate mai sus, rămân valabile.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei