Chişinăul anunţă că cele mai recente discuţii cu Tiraspolul au fost destul de dificile

de Sorin MIHALACHE Joi, 18 Ianuarie 2024 188
Un înalt oficial al guvernului pro-european al Republicii Moldova a declarat că ultimele sale discuţii cu regiunea separatistă transnistreană au fost destul de dificile, în condiţiile în care tensiunea creşte în conflictul îngheţat vechi de trei decenii, informează agenţia Reuters.
O nouă dispută a apărut odată cu impunerea de către autorităţile de la Chişinău a unor taxe vamale la exporturile şi importurile transnistrene, parte a eforturilor ţării de a adera la Uniunea Europeană.
Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Oleg Serebrean, a declarat că cele mai recent discuţii dintre părţi, care au avut loc în principalul oraş transnistrean, Tiraspol, s-au concentrat asupra noului regim fiscal.
„Întâlnirea de la Tiraspol s-a desfăşurat într-o situaţie destul de dificilă, atât la nivel naţional, cât şi regional”, a declarat Serebrean, într-o conferinţă de presă la Chişinău. „Dar nu pot spune că întâlnirea nu a dat niciun rezultat. Am obţinut rezultate”, a adăugat acesta.
Serebrean a respins acuzaţiile conform cărora noile reglementări ar dăuna afacerilor regiunii separatiste, spunând că ele implică creşteri modeste ale taxelor. El a spus că locuitorii regiunii vor beneficia de facilităţi medicale şi şcoli în restul ţării. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei