Cine este noul șef al CIA

de Cuget Liber Miercuri, 09 Ianuarie 2013 843
Selectat de către Barack Obama să preia conducerea CIA, John Brennan, în prezent consilier în lupta împotriva terorismului al președintelui american la Casa Albă, este un fost spion al Agenției Centrale americane de Informații, al cărei șef de filială în Arabia Saudită a fost, relatează AFP.
John Brennan, în vârstă de 57 de ani, a petrecut 25 de ani în cadrul CIA și se află în fruntea luptei împotriva Al-Qaida. El este una dintre persoanele prezente alături de președinte în subsolul Casei Albe în ziua în care Osama ben Laden a fost ucis de către un comando american, moment imortalizat într-o celebră fotografie oficială.
A doua zi, el a dezvăluit presei avide de detalii condițiile raidului, dar, în confuzia de atunci, a oferit informații asupra cărora Casa Albă va reveni, de exemplu cu privire la utilizarea de către ben Laden a uneia dintre soțiile sale pe post de scut uman.
Tot el este cel care îl anunță pe președinte, la 14 decembrie, că un atacator puternic înarmat a ucis 20 de copii la o școală din Connecticut. John Brennan a "lucrat timp de decenii la CIA, iar de la (atentatele teroriste de la) 11 septembrie se află pe linia frontului în lupta împotriva Al-Qaida", a rezumat un oficial din cadrul administrației americane.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei