Criză de alimente și medicamente. Poporul, supus la măsuri dure

de Cuget Liber Joi, 14 Iulie 2016 158
Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunțat o nouă inițiativă care își propune să combată crizele de alimente și medicamente, plasând aceste sectoare sub supravegherea armatei, relatează DPA.
"Producția de alimente și medicamen-te va fi supervizată de armată în cadrul unei operațiuni de mare amploare în cadrul războiului economic", a spus Maduro.
Inițiativa a putut fi autorizată în cadrul stării de urgență economică pe care a declarat-o la începutul anului, a spus președintele.
"Marea misiune de asigurare a aprovizionării" pune miniștri, afaceri și instituții de stat sub controlul ministrului apărării, generalul Vladimir Padrino.
În cadrul unui Consiliu al productivității economice, Padrino a spus că securitatea alimentară a Venezuelei este o problemă de securitate națională și că prin urmare este adecvat ca armata să preia controlul acestui domeniu.
Guvernul vrea să folosească "puțină disciplină" pentru a realiza o distribuție "echitabilă" a alimentelor, a adăugat el.
Anunțul survine după săptămâni de proteste, uneori violente, cauzate de criza alimentară din întreaga țară.
O scădere a prețurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei și inflația galopantă au lipsit țara de importurile de alimente, medicamente și alte produse.
Duminică, Venezuela a deschis frontiera cu Columbia și mii de persoane au trecut granița pentru a cumpăra alimente și alte provizii, notează DPA.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei