Preşedinta Georgiei îndeamnă la reforme radicale înaintea legislativelor

de Sorin MIHALACHE Luni, 27 Mai 2024 100
Preşedinta georgiană Salome Zurabişvili, proeuropeană, a lansat un apel la reforme radicale înaintea alegerilor legislative cruciale, organizate pe fondul unei crize politice legate de o controversată lege a influenţei străine, căreia i s-a opus prin veto, scrie agenţia AFP.
„Georgia trebuie să creeze o nouă realitate politică”, a spus ea în timpul unui discurs cu ocazia Zilei independenţei Georgiei, în faţa palatului prezidenţial.
Şefa statului a îndemnat toate partidele politice pro-europene să se ralieze în spatele iniţiativei sale, într-un front unit al opoziţiei înainte de alegerile legislative din octombrie, şi a criticat, totodată, mai multe legi adoptate de partidul de guvernământ, Visul georgian, „care sunt dăunătoare parcursului european al Georgiei”.
„Este vorba despre posibilitatea ca noi să deschidem cât mai curând posibil negocierile de aderare la UE”, a adăugat ea, înaintea unor alegeri cu o valoare de test pentru aspiraţiile europene ale locuitorilor acestei foste republici sovietice din Caucazul de Sud.
Mai multe partide de opoziţie au susţinut iniţiativa preşedintei Zurabişvili împotriva Visului georgian, acuzat că face Georgia să deraieze din calea spre aderarea la UE şi că readuce Tbilisi pe orbita Rusiei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei