A fost adoptat proiectul de lege care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare. Ce spune ministrul Justiției

de Madalina PETRESCU Miercuri, 26 Iunie 2024 197
Parlamentul a adoptat miercuri proiectul de lege care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că Partidul Naţional Liberal este singurul partid care se preocupă constant de combaterea drogurilor și de îmbunătățirea legislației în acest domeniu.

“Reamintesc că, dintre cele trei propuneri legislative inițiate împreună cu colegii liberali, două sunt deja legi în vigoare: Registrul traficanților de droguri și Legea 2 Mai.

Astăzi, Parlamentul a adoptat și cel de-al treilea proiect, care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov. Aceste centre vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății și vor fi acreditate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform standardelor internaționale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri.

Un demers necesar, deoarece infrastructura pentru tratarea dependenței de droguri în România este practic inexistentă.

Îi îndemn pe toți cei care au nevoie de ajutor să nu amâne acest pas important spre vindecare.
Și mă bucur că această inițiativă a fost adoptată azi, când este Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri”, a scris Alina Gorghiu.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei