Serbia a semnat un acord cu UE privind securitatea frontierelor

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 26 Iunie 2024 104
Autorităţile de la Belgrad au semnat un acord cu Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă Frontext menit să consolideze cooperarea operaţională dintre Uniunea Europeană şi Serbia, ţară care este de mult timp un punct de tranzit pentru migranţii care doresc să intre în Europa, transmite agenţia AFP.
Conform acestui acord, Frontex va fi autorizată de acum înainte să lanseze operaţiuni comune şi să desfăşoare ofiţeri europeni de pază de frontieră şi de coastă pe teritoriul Serbiei, inclusiv la graniţele acesteia cu ţările vecine care nu sunt membre ale UE.
„Consolidarea gestionării frontierelor de-a lungul rutei migratorii este esenţială pentru reducerea sosirilor neregulamentare, ţinând cont şi de evoluţia modului în care operează contrabandiştii, precum şi de riscurile legate de traficul de arme de foc şi criminalitatea organizată”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
Acordul a fost semnat de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, şi ministrul sârb de interne, Ivica Dacic, la Belgrad, după mai bine de un an de negocieri.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei