David Cameron îndeamnă Scoția să nu părăsească Regatul Unit

de Cuget Liber Luni, 11 Februarie 2013 170
Premierul britanic David Cameron a încercat să-i convingă, ieri, pe scoțieni să renunțe la cererile de independență, afirmând că situația actuală este mult mai profitabilă atât pentru Scoția, cât și pentru Marea Britanie. Potrivit demnitarului britanic, ruperea acestei uniuni care durează de peste trei secole "le-ar sărăci" pe amândouă, informează France Presse. 

"Pentru a spune lucrurile simplu, Marea Britanie funcționează. Funcționează bine. De ce să fie ruptă uniunea?", a scris Cameron în comentarii publicate pe site-ul de pe Internet al Downing Street nr. 10, înainte de publicarea, luni, a unei analize guvernamentale privind rolul Scoției în Regatul Unit.
Premierul a recunoscut că Scoția ar putea prospera ca țară independentă. "Știu din informații din primă mână că această contribuție a Scoției și a scoțienilor asigură succesul Marii Britanii. De asemenea, pentru mine, întrebarea nu este dacă Scoția ar putea fi o națiune independentă", a scris Cameron pe site, adăugând: "Adevărata întrebare este dacă Scoția este mai puternică, mai sigură, mai bogată și mai echitabilă în interiorul Regatului Unit sau în altă parte. Și aici cred că răspunsul este clar".
AFP amintește că partide politice britanice majore - printre care și conservatorii lui David Cameron - fac campanie pentru ca Scoția să rămână în Marea Britanie în timp ce Partidul Național Scoțian, la guvernare în provincie, militează pentru independența acesteia.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei