Emmanuel Macron: „Relaţiile franco-germane sunt indispensabile”

de Sorin MIHALACHE Luni, 27 Mai 2024 124
Preşedintele francez Emmanuel Macron a început o vizită de stat de trei zile în Germania - prima a unui şef de stat al Franţei în ultimii 24 de ani, transmite agenţia DPA. Cu această ocazie, el a afirmat că „relaţiile franco-germane sunt indispensabile şi importante pentru Europa” şi a respins sugestia că legătura respectivă, descrisă de multe ori ca motorul Europei, începe să dea rateuri.
Imediat după aterizarea la Berlin, preşedintele francez a mers la sediul guvernului german, unde s-a întâlnit cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier. Acesta a apreciat că vizita lui Macron este „o dovadă a profunzimii prieteniei franco-germane”.
El a participat, de asemenea, şi la o sărbătoare a democraţiei, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la adoptarea Constituţiei Germaniei (23 mai 1949). Preşedintele Franţei a făcut observaţia că „există o anumită fascinaţie pentru autoritarism, care se naşte în propriile noastre democraţii şi care hrăneşte, de altfel, naţionalismele şi extremismele pe comntinentul nostru”. „Însă ce ar fi această Europă dacă naţionaliştii ar fi condus-o în ultimii ani?”, s-a întrebat el retoric. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei