Erdogan şi el-Sissi au discutat la Cairo pe fondul dezgheţului în relaţiile bilaterale

de Sorin MIHALACHE Joi, 15 Februarie 2024 103
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită la Cairo, şi omologul său egiptean Abdel-Fattah el-Sissi şi-au aliniat poziţiile în problemele regionale, după mai mult de un deceniu de relaţii tensionate, şi au anunţat planuri de creştere a schimburilor comerciale între ţările lor, transmite agenţia DPA.
Vizita lui Erdogan este prima în Egipt după o pauză de mai bine de 11 ani. Cei doi şi-au exprimat acordul asupra necesităţii unei încetări imediate a focului în Fâşia Gaza şi a livrării rapide de ajutoare umanitare locuitorilor enclavei palestiniene.
Erdogan a declarat că Turcia nu acceptă niciun fel de încercare de depopulare a Gazei şi sprijină Egiptul în poziţia sa. Cairo transmis în mod repetat că respinge deplasarea forţată a palestinienilor în afara Gazei, spunând că aceasta ar submina cauza palestiniană.
Erdogan a cerut totodată comunităţii internaţionale să nu permită „nebunia care va duce la genocid”, referindu-se la atacul anunţat de Israel împotriva oraşului Rafah, situat în extremitatea sudică a Fâşiei, chiar la graniţa cu Egiptul, şi unde se adăpostesc acum 1,3 milioane de palestinieni refugiaţi.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei