Experții ruși concluzionează că Yasser Arafat a murit din cauza naturale

de Cuget Liber Joi, 26 Decembrie 2013 64
Experții ruși însărcinați cu analizarea unor eșantioane prelevate de la rămășițele pământești ale lui Yasser Arafat au ajuns la concluzia că acesta a avut parte de o moarte naturală, excluzând ipoteza unei otrăviri, a precizat joi șeful agenției care a efectuat analizele, citat de France Presse.
Yasser Arafat 'a murit din cauze naturale, și nu ca rezultat al unei iradieri', a declarat Vladimir Uiba, directorul Agenției federale de analize biologice, citat de agențiile de presă rusești, într-o conferință de presă.
Aceste concluzii se alătură celor ale unor experți mandatați de justiția franceză, contestate de văduva liderului istoric palestinian, decedat în 2004 la spitalul militar francez Percy, în apropiere de Paris.
Judecătorii francezi însărcinați cu acest dosar au dispus exhumarea rămășițelor fostului conducător, ceea ce s-a și întâmplat în noiembrie 2012. Circa șaizeci de eșantioane au fost repartizate pentru analize către trei echipe de anchetatori — elvețieni, francezi și ruși — fiecare făcându-și munca în mod individual, fără a intra în contact unii cu ceilalți.
La începutul lui decembrie, Parchetul din Nanterre, în apropiere de Paris, a anunțat că experții francezi au ajuns la concluzia că nu a existat 'o otrăvire cu poloniu-210 (o substanță radioactivă foarte toxică, n.r.) a lui Arafat'. Totuși, văduva liderului palestinian, Souha Arafat, a precizat că va contesta acest raport în fața justiției franceze.
AFP amintește că un articol al revistei medicale britanice The Lancet a fost cel care a relansat ipoteza unei otrăviri a liderului palestinian. Acest articol invoca rezultatele unei expertize medicale efectuate de experți elvețieni care ar fi descoperit urme de poloniu 210 asupra unor obiecte personale ale lui Arafat. 
Sursa: Agerpres

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei