Familie de români, acuzată că fura de la pasageri care ațipeau în trenuri de noapte din M. Britanie

de Cuget Liber Miercuri, 15 Februarie 2012 248
Șase membri ai unei familii de români sunt judecați în Marea Britanie, fiind acuzați că urcau noaptea în trenuri și căutau pasageri obosiți sau în stare de ebrietate, de la care furau bani și telefoane mobile.
Potrivit acuzațiilor prezentate tribunalului, românii au derulat această acțiune nocturnă foarte profitabilă timp de doi ani, dispozitivele hands-free ale telefoanelor furate fiind vândute în România, iar cartelele SIM fiind folosite pentru a efectua convorbiri scumpe în România și Spania, relatează Daily Mail în ediția electronică de astăzi.
Banda de hoți, din care făceau parte două femei și patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, viza pasageri vulnerabili, aflați în stare de ebrietate sau prea obosiți pentru a observa că bunurile lor sunt furate.
Hoții ar fi ales special trenurile care pleacă de la Londra la miezul nopții, știind că mulți pasageri vor fi ațipiți sau vor asculta muzică. Avocatul acuzării, David Hewitt, a declarat că "peste 40 de victime au fost identificate".
Frații Romulus (18 ani) și Marin Rostaș (25 de ani) sunt acuzați alături de alți membri ai familiei, între care mătușa lor Diana (27 de ani), verișoara lor Ana (23 de ani) și soțul ei Cornel (22 de ani), de conspirație în vederea comiterii de furturi, între ianuarie 2009 și august 2011.
Un alt frate, Robert Rostaș (23 de ani), a recunoscut anterior acuzația de conspirație în vederea comiterii de furturi. Un alt acuzat, în vârstă de 17 ani, este vizat de aceleași acuzații.
Poliția i-a prins pe români după ce un ofițer îmbrăcat în civil i-a văzut pe Romulus și Marin în timp ce încercau să fure de la o tânără pasageră, la 7 august 2010. Ceilalți membri ai familiei au fost arestați în timpul unei razii la 16 august 2011.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei