François Hollande: Intervenția Rusiei în Siria 'nu-l va salva pe Bashar al-Assad'

de Cuget Liber Vineri, 16 Octombrie 2015 74
Președintele francez, François Hollande, a estimat în noaptea de joi spre vineri că intervenția militară a Rusiei în Siria 'nu-l va salva' pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, recunoscând în același timp că aceasta ar putea 'consolida regimul', relatează Agerpres.ro.

'Intervenția rusă poate consolida regimul, dar nu-l va salva pe Bashar al-Assad', a subliniat Hollande, în cadrul unei conferințe de presă susținute în finalul summitului european de la Bruxelles, adăugând că trebuie 'mers cât mai repede posibil spre o tranziție politică' în Siria.
'Bashar nu poate fi viitorul țării', a reiterat președintele francez, în timp ce în cadrul Uniunii Europene se aud voci care se pronunță pentru o asociere a actualului lider de la Damasc negocierilor spre o tranziție politică în Siria, după mai mult de patru ani de război, care a făcut peste 250.000 de morți.
'Este important de a înceta bombardamentele asupra populației civile, în special, din partea regimului sirian', a insistat șeful statului francez. 'Din acest punct de vedere, intervenția rusă nu a schimbat nimic!', a remarcat el.
Hollande a regretat, de asemenea, că bombardamentele rusești nu contribuie la 'lupta împotriva terorismului, împotriva Daech' (acronimul în limba arabă pentru Statul Islamic).
Rusia a lansat la 30 septembrie o campanie de lovituri aeriene în Siria, în sprijinul regimului președintelui Bashar al-Assad, afirmând că atacă ținte 'teroriste' pentru a apăra autoritățile 'legitime' siriene. Dar Occidentul acuză Moscova că atacă mai ales opoziția moderată, precum gruparea Frontul Al-Nosra, afiliată Al Qaida, și nu poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei