G7 va stabili, sâmbătă, noile sancţiuni împotriva Moscovei

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 21 Februarie 2024 172
Preşedinţia italiană a G7 a anunţat o reuniune prin videoconferinţă a liderilor săi, sâmbătă, 24 februarie, dedicată Ucrainei, care ar urma să decidă o înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei, notează agenţia AFP.
Această reuniune, la care va participa preşedintele Volodimir Zelenski, este prima a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre ale G7 (Statele Unite, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada) sub preşedinţie italiană.
Ea a fost convocată „cu ocazia împlinirii a doi ani de la declanşarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei”, a precizat un comunicat al guvernului de la Roma, într-un moment în care Kievul recunoaşte că se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă pentru forţele sale, lipsite de muniţie şi de ajutor american.
La finalul reuniunii, ar urma să fie adoptată o declaraţie comună privind Ucraina, potrivit unor surse diplomatice italiene. Participanţii ar urma să decidă o înăsprire a regimului de sancţiuni, potrivit aceloraşi surse. „UE va lansa un nou pachet de sancţiuni, iar Statele Unite vor aproba, de asemenea, o înăsprire a sancţiunilor lor”, au adăugat sursele.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei