Haos în Portugalia - Copaci dezrădăcinați, zboruri deviate, drumuri inundate

de Cuget Liber Marţi, 11 Februarie 2014 111
Zboruri deviate sau anulate, drumuri inundate, legături fluviale și feroviare întrerupte, copaci dezrădăcinați de intemperiile puternice care au lovit duminică seară coastele portugheze, anunță Protecția civilă care avertizează că ele se vor intensifica în timpul nopții.

Marea s-a dezlănțuit și rafalele de vânt depășeau 100 km/h însoțite de ploaie, în timp ce valuri gigantice ajungeau până la zece metri. Întregul litoral a fost plasat în alertă roșie, notează AFP.

Duelul dintre cele două cluburi de fotbal rivale de la Lisabona, Benfica și Sporting, a fost anulat in extremis în timp ce resturi s-au desprins din acoperișul stadionului mitic Luz, avariat de vânturi. Cei 50.000 de spectatori au fost evacuați de poliție.

Populația a fost chemată să rămână acasă și mulți proprietari de baruri și restaurante situate lângă coastă se pregăteau să facă față asaltului valurilor.

Două zboruri către Lisabona din Ponta Delgada ale companiei aeriene SATA din Azore au fost anulate. Alte două zboruri spre Lisabona operate de compania low-cost EasyJet de la Londra și Madrid au fost deviate la Faro în sudul Portugaliei, scrie Agerpres.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei