Hollande pledează pentru un bun echilibru între Franța și Germania

de Cuget Liber Joi, 31 Mai 2012 258
Președintele francez François Hollande a pledat pentru "un bun echilibru între Franța și Germania", care să fie în același timp "respectuos față de parteneri și instituțiile europene", într-un interviu acordat televiziunii France 2.
"Avem necesitatea unei prietenii între Franța și Germania, care poate antrena altele. Dar avem nevoie de ceilalți. Nu putem exclude țări spunând: așteptați să ne punem noi de acord și voi veniți pe urmă", a declarat Hollande.
"Vreau să găsesc un echilibru bun între Franța și Germania și în același timp respectuos față de partenerii noștri și față de instituțiile europene", a subliniat el.
Președintele francez, care a făcut campanie promițând să ajute domeniul creșterii în pactul european de austeritate bugetară, a apreciat ca și "făcut" faptul că vor fi măsuri de creștere în plus față de pactul bugetar.
"Dar trebuie să mergem mai departe și să facem în așa fel încât acestea să fie măsuri imediate. Nu pot accepta ca Europa să fie privită ca un continent bolnav", a afirmat el.
Hollande a revenit și asupra problemei euroobligațiunilor, o formă de mutualizare a datoriilor în cadrul zonei euro, a cărei înființare este susținută de Paris, dar față de care cancelarul german Angela Merkel se opune pentru moment. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei