Închis pentru crimă, declarat nevinovat și eliberat după 29 de ani

de Cuget Liber Vineri, 17 Octombrie 2014 129
Un new-yorkez a fost eliberat din închisoare, fiind declarat nevinovat de crimă după aproape 29 de ani petrecuți în spatele gratiilor. Un judecător a casat condamnarea, arătând că mărturisirea lui David McCallum din 1985, când avea 16 ani, a fost falsă și că nu există niciun element material care să justifice pedeapsa, relatează joi AFP.
McCallum a fost arestat, alături de alt adolescent de vârsta lui, Willie Stuckey (mort în închisoare), la scurtă vreme de la răpirea și uciderea (pe 20 octombrie 1985) unui tânăr de 20 de ani în cartierul Queens. Corpul victimei a fost găsit a doua zi, cu un glonț în cap.
După ce au fost arestați, cei doi tineri au recunoscut crima și au fost condamnați pentru omor, răpire și furt în 1986, la o pedeapsă de cel puțin 25 de ani, putând ajunge la detenție pe viață. 'După ce au fost revăzute toate faptele și circumstanțele dosarului McCallum — Stuckey — în care verdictul s-a dat doar pe baza mărturisirilor inculpaților—, condamnările nu s-au putut susține', a declarat procurorul de Brooklyn, Kenneth Thompson, afirmând că mărturisirile lor erau false. El a solicitat unui judecător să anuleze condamnările, iar acesta a dat curs cererii în cursul după-amiezii de miercuri, anunță Agerpres.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei