Informații noi despre dispariția avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines

de Cuget Liber Vineri, 18 Aprilie 2014 372
Robotul submarin mobilizat pentru căutarea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines în largul Australiei s-a scufundat vineri pentru a cincea oară, dincolo de adâncimea recomandată de fabricanți, dar nu a găsit nimic, relatează AFP.
Bluefin-21, echipat cu un sonar, a coborât până la 4.695 de metri, a declarat Marina americană, care participă la operațiunile de căutare a zborului MH370 dispărut la 8 martie cu 239 de pasageri la bord.
"Scufundarea la astfel de adâncimi prezintă riscuri pentru echipament și operațiunile sunt supravegheate îndeaproape", a adăugat aceasta.

Datele colectate în timpul acestei scufundări nu au arătat nimic anormal pe fundul Oceanului Indian pe care îl explorează, la circa 2.000 de kilometri nord-vest de Perth, oraș situat pe coasta de vest a Australiei, a anunțat Centrul comun de coordonare a agențiilor (JACC), care se ocupă de organizarea căutărilor zborului MH370.
Precedentele scufundări nu au detectat nici ele nimic deosebit, ia JACC a decis să trimită Bluefin-21 dincolo de 4.500 de metri adâncime pentru care este programat în mod normal.

Zborul MH370 asigura legătura între Kuala Lumpur și Beijing la 8 martie dimineața, când a dispărut de pe ecranele radarelor civile, la o oră după decolarea din capitala malaysiană.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei