Londra şi Beijingul vor să-şi consolideze schimburile şi cooperarea în pofida dezacordurilor

de Sorin MIHALACHE Duminică, 18 Februarie 2024 91
Miniştrii chinez şi britanic de externe au declarat că vor să consolideze schimburile şi cooperarea între ţările lor, în cadrul unei întrevederi avute vineri în marja Conferinţei de securitate de la Munchen, în pofida dezacordurilor exprimate de Londra, relatează agenţia AFP.
Relaţiile între China şi Regatul Unit s-au tensionat în ultimele luni în urma unor acuzaţii privind încălcări ale drepturilor omului şi spionaj.
Ministerul chinez de Externe anunţase, luna trecută, că a condamnat la închisoare pentru spionaj un bărbat de naţionalitate britanică şi protestase anterior împotriva sprijinului Marii Britanii faţă de militanţi pro-democraţie la Hong Kong.
În pofida acestor tensiuni, şeful diplomaţiei chineze Wang Yi i-a transmis omologului său britanic David Cameron că Londra şi Beijingul ar trebui să-şi „consolideze comunicarea strategică şi să-şi joace rolul pentru a promova securitatea şi menţinerea păcii”, a informat agenţia Xinhua.
„Lumea se află în faţa unor provocări”, a declarat Wang, „între care reapariţia unei mentalităţi a Războiului rece, un protecţionism agresiv şi o redresare economică ce nu mai are forţă”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei