Majoritatea consumatorilor globali, de acord cu interzicerea tipurilor de plastic ce nu pot fi reciclate uşor

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 07 Decembrie 2022 87
Majoritatea cetăţenilor la nivel global (în medie, 3 din 4 persoane) consideră importantă existenţa unor reguli globale care să interzică materialele plastice de unică folosinţă care nu sunt necesare, context în care 78% dintre români susţin o astfel de măsură, arată rezultatele unui studiu de specialitate realizat de Ipsos, în colaborare cu Plastic Free Foundation şi WWF.
Gradul de susţinere faţă de elaborarea unui tratat care să creeze reguli globale împotriva poluării cu plastic înregistrează cele mai ridicate cote în America Latină (77%) şi Europa (72%), în timp ce America de Nord înregistrează o pondere de 60%.
Potrivit sursei citate, la nivel de ţară, cei mai numeroşi susţinători ai acestei iniţiative provin din Peru şi Indonezia (81%, fiecare), iar la polul opus se află Japonia (48%), SUA (58%), China sau Arabia Saudită (59%, fiecare).
În România, opt din zece persoane (78%) sprijină ideea unui tratat antipoluare cu plastic, ceea ce ne plasează între primele şapte ţări dintre cele 34 investigate în studiul Ipsos, la paritate cu Italia sau Spania.

Per total, 77% dintre consumatorii intervievaţi cred că este important să existe reguli globale care să interzică tipurile de plastic ce nu pot fi reciclate uşor. America Latină conduce şi la acest capitol (84%), urmată la distanţă de Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa, respectiv Europa (75%, fiecare). Cel mai ridicat nivel de susţinere faţă de această măsură se înregistrează în Columbia (88%), Peru (87%), Argentina şi Mexic (85%, fiecare) - prin contrast faţă de Japonia (53%), Suedia sau Israel (69%, fiecare). Patru din cinci români (79%) consideră importantă existenţa unor reguli globale care să interzică tipurile de plastic ce nu pot fi reciclate uşor - o pondere similară fiind înregistrată în Spania.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei