Regizorul Guillermo del Toro explorează tema fascismului în propria versiune a poveştii "Pinocchio"

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 07 Decembrie 2022 66
Regizorul mexican Guillermo del Toro a realizat o versiune întunecată a celebrei poveşti „Pinocchio” şi a decis să plaseze păpuşile şi pe creatorul lor în universul fascist al anilor 1930, relatează AFP.
Personajele bătrânului sculptor în lemn Geppetto şi exuberanta sa marionetă cu nas lung, Pinocchio, inspirate dintr-o poveste italiană din 1883 şi mai târziu popularizate de Disney, se trezesc astfel propulsate în Italia lui Mussolini, a saluturilor militare, conformismului strict şi machismului violent, în filmul de animaţie care va fi lansat pe Netflix la 9 decembrie, în regia lui Guillermo del Toro.

„Am vrut să situez filmul într-o perioadă în care să te comporţi ca o păpuşă era un lucru bun”, a declarat Guillermo del Toro pentru AFP, la începutul lunii noiembrie, în marja festivalului American Film Institute din Los Angeles. „Am vrut ca Pinocchio să nu asculte”, a adăugat regizorul mexican. „Acel Pinocchio, care este singura marionetă, nu se comportă ca o marionetă”, a mai spus el. „Mi-am spus că, având în vedere tema, este perfect”, a adăugat regizorul Guillermo del Toro.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei