Metoda propusă de experți pentru a afla dacă trăim într-o realitate virtuală simulată

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 22 Noiembrie 2022 231
De ce legile fizice și constantele iau valorile foarte specifice care permit stelelor, planetelor și în cele din urmă vieții să se dezvolte? Forța de expansiune a Universului, energia întunecată, de exemplu, este mult mai slabă decât sugerează teoria că ar trebui să fie, permițând materiei să se aglomereze, mai degrabă decât să fie ruptă, potrivit Antena3

Un răspuns comun este că trăim într-un multivers infinit de Universuri, așa că nu ar trebui să fim surprinși că cel puțin un Univers s-a dovedit a fi asemănător cu al nostru. Dar o alta este că Universul nostru este o simulare pe computer, cu cineva (poate o specie extraterestră avansată) care ajustează condițiile, scrie revista sciencealert.com, citată de Adevarul.ro.
Ultima opțiune este susținută de o ramură a științei numită fizica informației, care sugerează că spațiu-timp și materia nu sunt fenomene fundamentale. În schimb, realitatea fizică este alcătuită fundamental din fragmente de informație, din care reiese experiența noastră în spațiu-timp.

Prin comparație, temperatura "iese" din mișcarea colectivă a atomilor. Niciun atom nu are în mod fundamental temperatură.
Acest lucru duce la posibilitatea ca întregul nostru Univers să fie, de fapt, o simulare pe computer.
Ideea nu este atât de nouă. În 1989, legendarul fizician, John Archibald Wheeler, a sugerat că Universul este fundamental matematic și poate fi văzut ca ieșind din informații.
În 2003, filozoful Nick Bostrom de la Universitatea Oxford din Marea Britanie și-a formulat ipoteza de simulare. Acest lucru susține că este de fapt foarte probabil să trăim într-o simulare, mai scrie sursa citată.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei