Modificarea doctrinei nucleare a Rusiei, evocată din nou de Moscova

de Sorin MIHALACHE Vineri, 28 Iunie 2024 145
SUA ar trebui să ţină cont de discuţiile în curs privind posibila modificare a doctrinei nucleare a Rusiei care doreşte să o adapteze la evoluţiile survenite în ultimul timp în relaţiile internaţionale, a declarat ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, într-un interviu publicat de oficiosul rusesc Izvestia, consultat de agenţia Reuters.
În interviu, Riabkov a reiterat afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin din ultimele săptămâni, potrivit cărora doctrina nucleară a Rusiei, care stabileşte condiţiile în care Moscova ar putea utiliza arma nucleară, este în curs de reevaluare.
El a declarat că doctrina a fost redactată „într-o altă epocă şi în alte circumstanţe” şi că speră ca discuţiile de acum „să fie luate în serios. Nu anticipez rezultatul, dar îi îndemn pe adversarii noştri să se gândească la ceea ce spune preşedintele Putin”. „Occidentalii se joacă literalmente cu focul şi trebuie să înveţe să nu se lase pradă unor iluzii periculoase, ci să încerce să privească lumea cu luciditate şi să înţeleagă că avem interese naţionale imuabile pe care suntem pregătiţi să le apărăm până la capăt”, a adăugat Riabkov.
Actuala doctrină prevede că Rusia poate utiliza arme nucleare ca răspuns la un atac nuclear sau în cazul unui atac convenţional care ar reprezenta o ameninţare existenţială pentru Rusia.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei