Nicolae Ciucă participă la cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Luni, 22 August 2022 142
Premierul Nicolae Ciucă va participa, marți, în format online, la cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, potrivit Realitatea.net

Cel de-al Doilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern va avea loc în data de 23 august 2022 în format on-line.
„În profida declanșării războiului pe scară largă de către federația rusă împotriva Ucrainei, subiectul Crimeei ocupate va fi din nou adus în discuție la cel mai înalt nivel politic internațional. Există o serie întreagă de noi provocări care au apărut după 24 februarie 2022: utilizarea Crimeei ocupate de către rusia ca rampă de lansare atacului asupra regiunilor Herson și Zaporijia, ca bază pentru ocuparea târâtoare a sudului Ucrainei, ca o „zonă gri” pentru deținerea ucrainenilor, pe care ocupanții ruși i-au strămutat ilegal din teritoriile temporar necontrolate ale Ucrainei continentale”, a precizat Ambasada Ucrainei.

„Acest război al rusiei împotriva Ucrainei și împotriva întregii Europe libere a început cu ocuparea Crimeea și trebuie să se încheie cu Crimeea – eliberarea acesteea”, – a menționat Președintele Ucrainei, Volodymir Zelenski, citat într-un comunicat de presă.

Taguri

Comentează știrea

Constantin
22 august 2022
Erorile neamului vanzator

Unde s-au intalnit șefii statelor la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Nu la Yalta in RSSR, care era parte dominanta in URSS ? Parca nu era in Ucraina.

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei