Parchetul European denunţă proiectul de reformă a Codului Penal din Slovacia

de Sorin MIHALACHE Marţi, 19 Decembrie 2023 164
Biroul Procurorului Public European (EPPO, Parchetul European) a estimat că proiectul de reformă a Codului Penal din Slovacia reprezintă „un risc grav de încălcare a statului de drept” susceptibil să afecteze bugetul Uniunii Europene, transmite agenţia AFP.
Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, i-a trimis o scrisoare Comisiei Europene în legătură cu reformele propuse de guvernul condus de premierul populist Robert Fico.
Reformele respective se referă la flexibilizarea sancţiunilor pentru corupţie şi delicte economice, suprimarea protecţiei avertizorilor de integritate şi desfiinţarea biroului procurorului dedicat cazurilor de corupţie la nivel înalt şi criminalităţii organizate în această ţară membră UE cu 5,4 milioane de locuitori.
„Pe baza unei analize aprofundate a modificărilor propuse, şefa Parchetului European a ajuns la concluzia că ele constituie un risc grav de încălcare a statului de drept în acest sens în legătură cu reglementarea privind condiţionalitatea”, indică un comunicat al EPPO.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei