Parlamentul bulgar, paralizat după violențele din capitală

de Cuget Liber Joi, 25 Iulie 2013 77
Niciun parlamentar bulgar nu s-a prezentat la muncă ieri dimineața, după ce cu o zi înainte protestele din capitala Sofia au degenerat în violențe.
Potrivit presei locale, președintele Parlamentului, Mihail Mikov, le-a cerut colegilor lui să nu meargă la serviciu până ce tensiunile nu se vor calma, relatează site-ul Novinite.com.
Marți, protestele au intrat în cea de-a 40-a zi și pentru prima dată au avut loc confruntări între poliție și manifestați.
Tensiunile au crescut în timp ce parlamentarii discutau o actualizare controversată a bugetului, care prevede creșterea deficitului cu aproximativ 500 de miliarde de leva și creșterea limitei de împrumut cu un miliard de leva.
Revizuirea bugetului a fost discutată în cadrul unei ședințe ad hoc care a început la ora 17.00, iar ora neobișnuit de târzie le-a permis manifestanților să blocheze ușile clădirii Parlamentului. Mii de persoane au scandat "mafia" și "demisia", refuzând să lase trei miniștri și numeroși parlamentari să părăsească clădirea Parlamentului.
În cele din urmă, oficialii au fost escortați afară din clădire miercuri, în jurul orei 05.00, potrivit presei locale, citată de Mediafax.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei