Peste 150 de ţestoase marine cu hipotermie, salvate în largul coastei statului Massachusetts

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 04 Decembrie 2022 163
Peste 150 de ţestoase marine suferind de hipotermie au primit îngrijiri medicale după ce au fost salvate în largul coastei statului Massachusetts, în nord-estul Statelor Unite, a anunţat un acvariu din Statele Unite, potrivit DPA.
New England Aquarium din Boston a precizat că la spitalul de ţestoase pe care îl include sunt tratate 120 de ţestoase marine din specia Lepidochelys kempii aflate în pericol critic şi 33 de ţestoase verzi salvate de reprezentanţi ai sanctuarului Audubon Wellfleet Bay Wildlife din Massachusetts.
Ţestoasele au început să eşueze în peninsula Cape Cod din Oceanul Atlantic pe 18 noiembrie.
„În anii trecuţi, ţestoase marine paralizate de frig începeau să eşueze pe ţărm la sfârşitul lui octombrie”, a spus Adam Kennedy, un reprezentant al acvariului.
„Vremea mai blândă face ca apele din golful Cape Cod să rămână mai calde pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce, credem noi, ar putea fi un semn al impactului schimbărilor climatice în Gulf of Maine”, a spus el, explicând care este motivul pentru care ţestoasele eşuează în această perioadă.
Ţestoasele sunt afectate de hipotermie după ce rămân blocate în golful Cape Cod şi nu reuşesc să migreze spre sud în ape mai calde, potrivit administraţiei sanctuarului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei