Poliția germană, sub presiune! Sirian suspectat de terorism, spânzurat în închisoare

de Cuget Liber Vineri, 14 Octombrie 2016 198
Sinuciderea în închisoare a unui sirian suspectat de terorism este o "tragedie" și un "fiasco", și-au exprimat, ieri, indignarea parlamentari germani, în contextul în care poliția și autoritățile judiciare se află sub presiune pentru a oferi explicații despre cum tânărul de 22 de ani, considerat un inculpat de mare risc, a putut să își ia viața în detenție, scrie DPA, consultată de Agerpres.
Jaber al-Bakr a fost găsit spânzurat, miercuri seară, în celula sa dintr-o închisoare din Leipzig, la două zile după ce a fost arestat sub acuzația că a plănuit un atac cu bombă pe un aeroport german.
Avocatul apărării, Alexander Huebner, a spus că a fost informat că al-Bakr se afla sub o supraveghere constantă. Totuși, tabloidul Bild a relatat că celula sirianului era doar verificată la anumite intervale de ceva mai puțin de o oră.
În declarațiile pentru postul de radio Deutschlandfunk, politicianul ecologist Konstantin von Notz a spus că acest act de sinucidere este un "fiasco" al sistemului de justiție din landul estic Saxonia.
Wolfgang Bosbach, din partea Uniunii Creștin Democrate a cancelarului Angela Merkel, a spus că moartea suspectului este o "tragedie", adăugând că a fost pierdută astfel "o importantă sursă de informații". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei