Puerta del Sol din Madrid, din nou deschisă după evacuarea manifestanților marșului laicității

de Cuget Liber Vineri, 19 August 2011 372
Poliția spaniolă a deschis toate străzile de acces către Puerta del Sol, după ce această piață centrală a capitalei spaniole a fost închisă complet în ultimele ore ale zilei de miercuri, pentru a-i evacua pe participanții la marșul laicității, convocat în semn de protest față de cheltuielile presupuse de Zilele Tineretului Catolic. În primele ore ale nopții de miercuri spre joi, autoritățile au permis accesul în piață mai multor grupuri de pelerini, transmite Mediafax.
Autoritățile au decis evacuarea din piața Puerta del Sol și atunci au avut loc confruntări violente între manifestanți și poliție, soldate cu șase persoane arestate și șapte răniți ușor, asistați de serviciile de urgență. Manifestanții au fost împinși către străzile din apropierea pieței, unde o parte dintre ei au rămas concentrați pentru un timp, scandând lozinci critice față de poliție.
În cele din urmă, situația s-a liniștit în primele ore ale dimineții de ieri, iar ulterior, poliția a deschis din nou toate străzile care duc spre Puerta del Sol, permițând accesul unor grupuri de pelerini - deși aici au rămas câteva furgonete ale poliției.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei