S-a aruncat în aer, la Medina. Patru oameni au murit

de Cuget Liber Miercuri, 06 Iulie 2016 136
Patru agenți de securitate au fost omorâți și alți cinci răniți, în atentatul sinucigaș de luni, lângă Moscheea Profetului din Medina, al doilea loc sfânt al islamului, a anunțat Ministerul saudit de Interne, conform AFP.
"Forțele de securitate au suspectat un bărbat care se îndrepta spre Al-Masjid al-Nabawi (Moscheea Profetului), în timp ce traversa locul de parcare pentru vizitatori. În timp ce au încercat să-l aresteze, el și-a activat centura explozivă, provocându-și moartea. Patru agenți de securitate au fost uciși și alți cinci răniți", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, într-un comunicat.
Explozia a avut loc după altele produse la Qatif și Jeddah în Arabia Saudită, în ultima zi a lunii sfinte a musulmanilor, Ramadanul, și la începutul festivalului Eid al-Fitra.
Atacul de lângă moschee nu a fost revendicat încă, dar modul în care au fost comise amintește de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate sinucigașe mortale în Arabia Saudită de peste un an. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei